četvrtak, 24. svibnja 2018.

UŽASNA SUDBINA: Zbog siromaštva ostavljaju djecu, čak ih i bacaju u smeće…



Ekonomska kriza u Venezueli toliko je uzela maha da milijuni gladuju u zemlji gdje su hrana i lijekovi postali rijetkost.


Zbog toga mnoge obitelji ostavljaju djecu u sirotištima, majke tek rođene bebe niti ne povedu kući iz bolnice, očajne obitelji daju svoje malene drugim obiteljima, a u najgorem slučaju ostavljaju ih i u smeću.

Prošlog mjeseca pronađena je beba u vreći u bogatijem dijelu Caracasa, a jednogodišnjeg dječaka netko je ostavio u kartonskoj kutiji u gradu Ciudad Guayana.

Socijalni radnici kažu da u sirotištima gotovo više nema mjesta, ali nema službenih podataka o napuštenoj djeci. Mnoga su prepuštena sama sebi pa se odaju kriminalu i prostituciji.

Kćer je ‘dala’ susjedima: ‘Nemamo dovoljno hrane’

Pobačaji su u Venezueli zabranjeni, a do kontracepcije je teško doći. Zulay Pulgar (45), majka sedmero djece, morala je svoju kćer ‘dati’ susjedima jer obitelj jednostavno nema dovoljno hrane. Žive od penzije njezinog oca koja iznosi oko šest dolara mjesečno. Žive uglavnom od kruha, kave i riže, piše Daily Mail.


Nancy Garcia (54) koja je uzela djevojčicu kaže da je malena nju i njezinog muža počela zvati mama i tata. Kaže da su je primili su svoj dom, iako imaju već petero svoje djece, jer nisu mogli gledati kako gladuje.

– Moj muž, djeca i ja učimo je kako da se ponaša, kako da uči, odijeva se i govori – rekla je.

Zulay pak, iako je tužna što je morala dati kćer, drago joj je što djevojčica živi bolje.



– Moja curica se totalno promijenila – kazala je i dodala da joj se i govor ispravio.

Svakog dana u socijalnu službu javlja se sve više roditelja koji mole da preuzmu brigu o njihovoj djeci, ali i službe se bore s nedostatkom novca.

Izvor: 24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...