ponedjeljak, 28. svibnja 2018.

Potresna ispovijest žene koja je napadnuta u Kiseljaku: “Sve se desilo zbog riječi moje kćerke…”Fojničanka Jasmina K. novinarima je ispričala šta se desilo u Kiseljaku, petog augusta oko 22 sata, kada je nju i njenu maloljetnu kćerku iz mržnje napao Miljenko Golub.


Jasmina, koja je pod velikim stresom, ispričala je da im je te noći, dok je bila sa svojim suprugom Mehmedalijom K. i još jednom porodicom među kojima je bilo i petero maloljetne djece, na odmaralištu pored benzinske stanice u Kiseljaku, iznenada prišao Miljenko Golub.


Miljenko je, kako se navodi, vlasnik kafića koji radi u sklopu benzinske stanice B&M na fojničkom raskršću.

Vidno potresena, Jasmina K. kaže da je u trenutku kada je njena maloljetna kćerka svome daidži kazala alahimanet, Miljenko nasrnuo na nju. U tom momentu, njen otac i Jasminin suprug, Mehmedalija, staje u zaštitu svoje kćerke i tada se Miljenko okreće i udara šakom Jasminu u predjelu oka.

U tom trenutku Mehmedalija K., ratni vojni invalid i borac Armije Bosne i Hercegovine, kreće da se obračuna sa napadačem na njegovu suprugu i dijete… Tada, prema Jasmininom svjedočenju, iz kafića benzinske stanice izlaze tri muškarca i supruga od Miljenka Goluba kako bi spriječili daljnje Miljenkovo divljaštvo.


Jasmina i Mehmedalija sa djecom sjedaju u auto i odlaze u Dom zdravlja Kiseljak kako bi zaustavili krvarenje, a zatim u policijsku stanicu da prijave ovaj divljački, islamofobni napad.

Jasmina je još kazala i da Miljenko nije bio pijan kako se govori u medijima nego da je bio trijezan te da je govorio da njima (pokrivenim muslimankama) nije mjesto ovdje, prenosi portal Mahalla.ba.

Još jedan dokaz da je ovo bio napad inspirisan vjerskom mržnjom jeste i to da je Miljenko napao samo dvije pokrivene ženske osobe, a ostale djevojčice (koje nisu pokrivene) nije ni pogledao.

Jasmina i Mehmedalija su još na kraju kazali da se, iako su potreseni ovim događajem, ne boje bilo koga osim Boga. Očekuju da država drakonski kazni napadača kako mu ne bi više palo na pamet da se ovakav brutalan napad ponovi. Ali, i da bude primjer kako završavaju oni koji napadaju nekoga iz mržnje, pogotovo kada napadaju žene i djevojčice.

Izvor: fokus.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...