srijeda, 23. svibnja 2018.

“Toše Proeski je UBIJEN, i imam dokaz za to!” TVRDI NAJPOZNATIJI ŠPIJUN NA BALKANU




Otkako je makedonski pjevač Toše Proeski tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, pojavljivale su se raznorazne teorije zavjere i spekulacije o tome da je prava istina o onome što se desilo te noći prikrivena. Sada je te teorije javno iznio i kontroverzni Jugoslav Pertušić, nekadašnji špijun i jedan od optuženih za organizovanje atentata na Slobodana Miloševića.

On je gostujući u jednoj makedonskoj emisiji iznio argumente za teoriju da smrt popularnog pjevača nije bila nesrećan slučaj.

– Brzina kojom se kretao džip, i njegova polovina koja je udarila u kamion, nije mogla, a da ne povrijedi ozbiljno vozača i saputnika koji je sjedio iza. Ne postoji ni teoretska mogućnost da sila koja je djelovala unutra prilikom udara te strane u kamion, pošto je džip robusno vozilo, ima veoma jake varove, veoma je snažno, prilikom razaranja i rasturanja tog dijela, na drugom dijelu gdje su se nalazili ovi ljudi, imali bi takve povrede, vidljive po tijelu, da bi morali da završe u bolnici. Vazdušni jastuci su morali da budu otvoreni, povrede koje bi imali na tijelu bi morale da se liječe, ako ništa drugo bar jedno dvije-tri nedjelje da leže. Sila je tolika bila da oni nisu mogli da izađu nepovrijeđeni. Ne želim da se bavim time kako su to namjestili, ali to je nemoguće, tvrdi on.



– Radilo se o ubistvu. Koji su razlozi i motivi ja ne zalazim u to niti želim niti me to interesuje. Samo znam da ljudi koji pričaju o tome, pričaju kao šarlatani, dodaje.

Petrušić je srpsko-francuski agent i kontraobavještajac i pripadnik Francuske vojno-obavještajne službe DRM, Francuske legije stranaca, jedan od glavnih organizatora kontraobavještajnih operacija tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji, kao i učesnik tokom operacije u Srebrenici i jedan od optuženih za organizovanje i pripremu atentata na bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Podsjetimo, Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16.10.2007. godine, na autoputu u Hrvatskoj, dok je iz Skoplja putovao za Zagreb. Za volanom je bio njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski, koji je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kamion. Toše je stradao na licu mjesta. Na zadnjem sjedištu bila je Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović.

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...