petak, 25. svibnja 2018.

TUGA U DARUVARU: Maturant automobilom naleteo na dečaka (9) na biciklu, koji je ostao na mestu mrtav. Zna se i šta je uzrok tragedije!



Stravičan prizor dogodio se pred očima dečakovog, godinu dana starijeg brata, sa kojim se, kao i svakog dana, istom stazom vraćao kući iz škole

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak nešto pre 14 časova u Daruvaru, nastradao je devetogodišnji dečak, kada je na njega, “ford eskortom”, naleteo maturant (19) Tehničke škole iz tog grada.

Daruvarska policija saopštila je nakon uviđaja da se dečak na biciklu kretao makadamskim putem, ali da se nije zaustavio na raskrsnici i tada je udario u desna vrata automobila.

Nakon stravičnog udarca, biciklista je odbačen na desnu bankinu, a vozilo je


sletelo u levi jarak, gde je prednjim delom udarilo u drveni stub električne mreže. Dečak je ostao na mestu mrtav, a devetnaestogodišnji vozač je teško povređen.

Stravičan prizor dogodio se pred očima dečakovog, godinu dana starijeg brata, sa kojim se, kao i svakog dana, istom stazom vraćao kući iz škole. Na žalost, staza, a i cela Podborska ulica na koju staza izlazi, zarasla je u visoku travu, a i očevici su potvrdili da je zbog veoma visoke trave, put potpuno nepregledan.



– Znam da ništa ne može da mi vrati dete, ali to bi trebalo da bude najstrašnija opomena gradskim vlastima da napokon pokose travu, koju nisu takli ove godine, i koja zaklanja vidik. Da su to već uradili, verujem da bi moj sin bio živ – u suzama je za 24sata.hr ispričala dečakova majka.

– Tim putem se koriste svi koji ovde žive, pogotovo deca. A kad vidi ovu travu, čovek misli da je u preriji, a ne nadomak centru Daruvara. Gradski oci na drugim lokacijama grade biciklističke staze, ali ne i na ovoj stazi na kojoj je život izgubio mališan – ogorčen je jedan od meštana.


Kako je navela direktorka Tehničke škole, maturant koji je izazvao stravičnu nesreću, pre toga bio je u školi gde je održan zvaničan program za maturante. Prema njenim rečima, tamo nije okusio ni kap alkohola, a nakon zabave je sa prijateljima krenuo da se nađe s ostatkom društva kako bi svi zajedno popodne otišli na matursku zabavu.

Direktorka je na zvaničnoj strani Tehničke škole na Fejsbuku objavila da je nesreću izazvao maturant te škole i izrazila saučešće porodici nastradalog dečaka.

Tu objavu komentarisao je i otac dečaka koji je nastradao. Napisao je “Moj sin Patrik, prekrasno dete, učenik 2. razreda CO J.A. Komenski, je izgubio život, sad je s anđelima”.

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...