petak, 25. svibnja 2018.

Pristali da im kćer isključe s aparata, pola sata kasnije desilo se čudo



Porodica Moore-Williams ovaj decembar pamtit će vječno. Naime, prije samo pet mjeseci, skrhana Francesca (41) i njen suprug Lee Moore-Williams (44) gledali su kako njihova kćerka Bella umire. Riješili su da se posljednji put slikaju sa njom, a potom daju ljekarima dozvolu da je isključe sa aparata za održavanje u životu.Međutim, samo pola sata nakon isključivanja i proglašenja smrti, beba je počela da se rita i plače. U petak, nakon nevjerovatnog oporavka koji je šokirao i njene roditelje i ljekare, Bella će proslaviti Božić živa i zdrava kod svoje kuće. Dovoljno se oporavila da može napustiti bolnicu, prenosi “Fokus“.


Osjećamo se kao da smo osvojili lutriju. Ona je učinila našu porodicu kompletnom. Kada mi kaže “mama”, osjećam se kao da mi se srce topi – priča Fracesca za Daily Mail.

Belli je naglo počela da opada kosa kada je napunila 14 mjeseci u aprilu. Nije mogla pravilno da sjedi, a bolnička testiranja nisu mogla da pokažu u čemu je stvar. Iako su ljekari mislili da je u pitanju astma, samo tri mjeseca kasnije, dok su bili na moru, Belli se stanje pogoršalo i djevojčica bukvalno nije mogla da stoji na svojim nogama.

U bolnici su utvrdili da ima ozbiljne anomalije na obje strane mozga i da boluje od mitohondrijalne bolesti koja je smrtonosna i da nema mnogo šansi da će preživjeti. Pokušavali su da je isključuju sa aparata za disanje, ali djevojčica bi vrlo brzo počela da se guši.

Porodica se pomirila sa činjenicom da ništa ne može da se uradi i riješili su da je isključe sa aparata. Međutim, pola sata kasnije, nivo kiseonika popeo se sa nule na 100 posto i istraumiranim roditeljima je rečeno da će Bella preživjeti. Naime, njeno stanje se može tretirati sa četiri tablete dnevno koje mora da uzima čitavog života.


– Ona sada uči da priča, kosa je počela ponovo da joj raste, a i počela je da hoda. Trenutno je osam mjeseci u zaostatku u odnosu na djecu njenog uzrasta, ali ljekari vjeruju da će se brzo adaptirati. Osjećamo se kao da smo dobili na lutriji – zaključila je Bellina mama koja osim nje ima i sina.

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...