ponedjeljak, 28. svibnja 2018.

Budila je svoju kćerku 20 minuta: Djevojčica je imala toplotni udar, a nije ni izašla na sunce!Jennifer Abma postavila je na Facebook fotografiju svoje kćerke Anastasije koja je doživjela toplotni udar, iako uopće nije bila na suncu.


Zabrinuta majka objasnila je kako je djevojčica otišla da spava, a kada je ona došla da je obiđe, ustanovila je da je malena sva u znoju, crvena i sa visokom temperaturom. Pošto nije mogla da probudi dijete, odmah je pozvala hitnu pomoć.

– Ovo je najjeziviji momenat u mom životu. Nema ništa strašnije nego da ne možeš da probudiš sopstveno dijete. Ovo je dokaz da dijete ne mora da bude na suncu da bi imalo toplotni udar. Bilo mi je potrebno 20 minuta da je probudim, a onda je došla hitna pomoć i inspektori jer niko nije znao šta od cijele situacije može da ispadne – napisala je ona.


Ova majka je priznala da nije bila svjesna do koje mjere je dječija soba bila topla, te da je to izazvalo stanje u kojem se našla, a na svoj Facebook je postavila fotografiju djeteta kako bi svim roditeljima skrenula pažnju šta sve može da se desi zbog vrućine.

– Ovo je lekcija za mene, ali neka bude i za druge roditelje, jer svi uvijek treba da budemo prisutni i provjeravamo u kakvim nam uslovima djeca spavaju, iako nam se na prvi pogled čini da je sve u redu. Ispostavilo se da vrela soba može biti jednako opasna po život djece kao i pretjerano izlaganje suncu ili predugo sjedenje u vrelom autu – rekla je ona.


Ona je napomenula da je svjesna kako nije njena krivica što se sve to desilo, ali da joj je teško da ne krivi sebe. Njen post je podijeljen preko 11.000 puta otkad je postavljen..

Izvor: zdravlje.avaz.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...