utorak, 22. svibnja 2018.

OVAJ MOĆNI ČAJ JE NAJBOLJI LIJEK ZA NATEČENE NOGE …




Peršun je prelepa biljka koja može da se koristi na razne načine. Zna se da štiti od raznih bolesti. Peršun može da pomogne između ostalog i kada je u pitanju edem ili otok nogu i zglobova.
Šta je Edem? Termin “edem” odnosi se na zadržavanje tečnosti u telu. Ponekad, to može biti normalno da ima malo otoka u nogama, na primer, ako na poslu ceo dan stojite ili sedite ili tokom trudnoće. Međutim, oticanje nogu i zglobova, poznato kao periferni edem, može da signalizira na bubrege , srčane insuficijencije, bolesti jetre ili određene lekove koji mogu rezultovati zadržavanjem tečnosti. Peršun je poznat prirodni diuretik i pomaže telu da se otarasi viška vode i soli. Studija objavljena 2002. godine u časopisu Journal of Ethnopharmacologi , pružila je značajne dokaze za korišćenje peršuna kao moćnog diuretika.


Bogat je kalijumom. Mnogi hemijski lekovi diuretički smanjuju nivo kalijuma u ​​organizmu, što je njihova negativna nuspojava. Peršun je takođe snažan antioksidans i bogat je vitaminima A i C i dobar je izvor folne kiseline, koja je jedna od najboljih namirnica i nutrijenata koji štite od raka. Recept za edem (otok): Dr Džon R. Kristofer, predlaže da se popije najmanje dva litra jakog čaja dnevno od peršuna. Doza se može povećati na šolju čaja svakog sata.

Kada pravite čaj, koristite sveže svetlo-zeleno lišće, zajedno sa korenima i semenom. Otkinite lišće i korenje. Napunite ¼ šolje peršuna. Prelijte šolju ključalom vodom i neka odstoji 5 do 7 minuta. Procedite čaj. Možete koristiti med i limun za poboljšanje ukusa

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...