petak, 25. svibnja 2018.

Dirljiva priča o mladiću koji je PROGLEDAO u 25. godini: Ne sudi nikome, da ti drugi ne sude!
Sigurno ste mnogo puta čuli da ne treba da sudite nikome, a na ovu temu postoji čak i nekoliko poslovica.


Prvi od razloga zašto nikada nikoga ne treba da osuđujete jeste to što zasigurno ne znate sve detalje! Čak i kada su u pitanju sami akteri događaja ili ljudi bliski njima, oni su skloni da sakrivaju ili dodaju određene detalje, koji vrlo često nemaju veze sa istinom. Jednostavno, to je u ljudskoj prirodi.

Ova priča uvjeriće vas još jednom u to, a vi se trudite da ne sudite, da i vama ne bi bilo suđeno na isti način, piše mojkutak.ovh.

“Stariji muškarac je ušao u voz sa svojim 25-ogodišnjim sinom i zauzeli su svoja mjesta. Mladi čovjek je sjeo pored prozora. Čim je voz krenuo, mladić je izbacio ruku kroz prozor, kako bi osjetio strujanje vazduha i odjednom je uzbuđeno povikao:

– Tata, vidiš li kako sve drveće ide nazad!

Stariji muškarac se na to samo osmjehnuo. Pored mladog čovjeka je sjedio bračni par. Oni su bili malo zbunjeni time što se 25-ogodišnji mladić ponaša kao malo dijete. Iznenada je mladi čovjek ponovo oduševljeno povikao:

– Tata, vidiš jezero i životinje… Oblaci putuju zajedno sa vozom!


Bračni par je i dalje zbunjeno posmatrao čudno ponašanje mladog čovjeka u kome njegov otac, reklo bi se, nije nalazio ništa čudno. Počela je kiša i kapi kiše su dotakle mladićevu ruku. On se ponovo ispunio radošću i zatvorio oči. A potom je uzviknuo:

– Tata, pada kiša, voda me dodiruje! Vidiš li, tata?

Želeći da nekako pomogne, bračni par je upitao starijeg muškarca:


– Zbog čega ne odvedete sina na neku kliniku na konsultaciju?

Stariji muškarac je odgovorio:

– Samo što smo izašli sa klinike. Danas je moj sin prvi put u životu dobio vid…”

Izvor: novi.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...