srijeda, 23. svibnja 2018.

BEBICA (8 MJESECI) U KRITIČNOM STANJU, POVREDE UNUTRAŠNJIH ORGANA: Rodjak bludnicio nad nStrašan zločin potresao je stanovnike glavnog grada Indije, New Delhija, ali i cijele države. Kako navodi BBC, jedan 28-godišnji muškarac lišen je slobode pod sumnjom da je silovao osmomjesečnu bebu, inače njegovu rođakinju.

Malena djevojčica u nedjelju je dovedena u bolnicu i nalazi se u kritičnom stanju.

Lider Odbora New Delhija za žene, Swati Maliwal, posjetila je u ponedjeljak bebu u bolnici i njene je povrede opisala kao “jezive”. Kako je napisala na Twitteru, djevojčica je podvrgnuta trosatnoj operaciji.– Njeni krici odjekivali su bolnicom, svima su bila slomljena srca. Ima jezive povrede unutrašnjih organa.

U ponedjeljak su mediji i prvi put javili o zločinu što je odmah izazvalo masovne demonstracije u gradu.

Najgore u cijeloj priči je to da se ne radi o izdvojenom slučaju. Prema posljednjoj statistici Nacionalnog centra za kriminalnu statistiku u Indiji je samo 2016. godine prijavljeno 19.765 slučajeva silovanja djeteta – 82% više nego prethodne godine kada ih je zabilježeno 10.854.

Nažalost, zabilježeni su i slučajevi silovanja beba, poput onog kad je prije nekoliko godina susjed oteo 11-mjesečnu bebu majci i potom je brutalno silovao dva sata.

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...