srijeda, 23. svibnja 2018.

BEBICA (8 MJESECI) U KRITIČNOM STANJU, POVREDE UNUTRAŠNJIH ORGANA: Rodjak bludnicio nad n



Strašan zločin potresao je stanovnike glavnog grada Indije, New Delhija, ali i cijele države. Kako navodi BBC, jedan 28-godišnji muškarac lišen je slobode pod sumnjom da je silovao osmomjesečnu bebu, inače njegovu rođakinju.

Malena djevojčica u nedjelju je dovedena u bolnicu i nalazi se u kritičnom stanju.

Lider Odbora New Delhija za žene, Swati Maliwal, posjetila je u ponedjeljak bebu u bolnici i njene je povrede opisala kao “jezive”. Kako je napisala na Twitteru, djevojčica je podvrgnuta trosatnoj operaciji.



– Njeni krici odjekivali su bolnicom, svima su bila slomljena srca. Ima jezive povrede unutrašnjih organa.

U ponedjeljak su mediji i prvi put javili o zločinu što je odmah izazvalo masovne demonstracije u gradu.

Najgore u cijeloj priči je to da se ne radi o izdvojenom slučaju. Prema posljednjoj statistici Nacionalnog centra za kriminalnu statistiku u Indiji je samo 2016. godine prijavljeno 19.765 slučajeva silovanja djeteta – 82% više nego prethodne godine kada ih je zabilježeno 10.854.

Nažalost, zabilježeni su i slučajevi silovanja beba, poput onog kad je prije nekoliko godina susjed oteo 11-mjesečnu bebu majci i potom je brutalno silovao dva sata.

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...