petak, 6. travnja 2018.
LEDENI KOLAČ SA VIŠNJAMA PRAVO JE ZADOVOLJSTVO IMATI OVAJ RECEPT
Sastojci
Za kremu:
– 2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
– 500 ml mleka
– 10+5 kašika šećera u prahu
– 200 ml slatke pavlake
– 2 čaše kisele pavlake
– 1 kesica želatina
I još:
– oko 200 g keksa
– 1 velika kutija piškota
– po potrebi voćnog soka (za natapanje piškota i keksa)
– 100 g bele šlag kreme
– 100 ml gazirane vode
– oko 400 g višanja
– 1 kašika griza
Priprema
Puding sa 10 kašika šećera skuvati u mleku i skloniti da se ohladi. Ohlađen puding izmiksati, dodati mu kiselu pavlaku i 5 kašika šećera i lepo umutiti, pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku da se sve sjedini.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u fil, pa ga staviti u frižider. Višnje očistiti od koštica i iscediti sok, pa im dodati kašiku griza i izmešati.
Keks umakati u sok i ređati ga na dno pleha, preko njega staviti polovinu fila i na fil rasporediti polovinu oceđenih višanja.
Zatim poređati piškote umakane u soku, preko njih naneti preostali fil i preko fila staviti ostatak višanja. Šlag kremu umutiti sa kiselom vodom i premazati kolač. Ostaviti ga u frižider da prenoći.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…
Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...
-
Punila sam 40-u godinu. Bila sam pomalo nervozna i besna. Svodila sam račune sa samom sobom i krajnji rezultat mi se uopšte nije sv...
-
Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...
-
Brak mi ništa nije valjao, uvek iste stvari, muž ne obraća pažnju na mene i omalovažava me. Kao da je on nešto posebno. Sin mi je k...

Nema komentara:
Objavi komentar