ponedjeljak, 30. travnja 2018.

UPOZORENJE ZA DAME – OVO SU ZNAKOVI TIHOG UBICE KOJE NIKAKO NE SMIJETE ZANEMARITIDa bi došlo do nastanka raka jajnika, postoje razni uzroci, među kojima su vjerovali ili ne i česta upotreba kontracepcije, naravno uzrast, a tu su i geneteske predispozicije.
Žene, ovu bolest primjete tek u onom trenutku kada je ona već uznapredovala. Jedan od najčešćih simptoma je lesto mokrenje, te je u većini slučajeva upravo na taj način urađena dijagnoza i potvrđena.
Da vaše šanse liječenja ne bi bile male, morate na vrijeme uočiti simptome i obratiti se lijelniku, kako bi na vrijeme počeli s liječenjem ukoliko vam bude pozitivan nalaz.
Donosimo vam četiri simtpoma na koja morate obratiti pažnju:

1. Jaki bolovi u leđima, koji su veoma česti
Ako znate da nemate osteoporozu ili artrisis, a svakodnevno osjećate jake bolove u leđima, onda je to sigurno simptom koji ukazuje na rak jajnika, i on je jedan od učestalijih.

2. Imate bolove u karlici, koji vam se šire na stomak
Iako predstavlja jedan od najčešćih simptoma koji ukazuje na rak jajnika, ovi simptomi mogu se pojavljivati i kod drugih oboljenja, pa je preporučljivo da idete kod svog ljekara na pregled.

3. U koju starosnu dob spadate

Prema nekim istraživanjima utvrđeno je da ova opaka bolest uglavnom se javlja kod žena sa 55. godina i više. Međutim, on se može pojaviti kod žena svih starosnih dobi, a nažalost i kod djevojčica.

4. Imate problema sa iscrpljenošću i velikim umorom
Ovo su simptomi koji se svakako javljaju kod žena koje su oboljele, a praćene su mučninom, dolazi do gubitka daha, ali i sve manjom željom za hranom.

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...