ponedjeljak, 30. travnja 2018.

MIRIŠLJAVE BOMBICE ZA WC ŠOLJU. OSVEŽAVA I UKLANJA NEPRIJATNE MIRISE
Problem svake domaćice – kako odstraniti neprijatne mirise, posebno u prostoru toaleta.

Evo drage moje, hvatajte odličnu ideju za osvežavanje i dezinfekciju WC šolje uz pomoć šumećih mirišljavih bombica. Prirodno, ekološki čisto, bez hemikalija. Ideja odlično funkcioniše, a pripremaju se dovoljno jednostavno.

Koristiti takve bombice je čisto zadovoljstvo. WC šolja je čista, a toalet mirisan.

Za pripremu mirišljavih bombica biće potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje.

Najbolje je izabrati neko intenzivnijeg mirisa i sa antibakterijskim dejstvom (lavanda, narandža, menta, limun itd). Od pribora: duboka činija, silikonska lopatica(može plastična ili drvena kašika), raspršivač i silikonski kalupi (nije obavezno).

Mirišljave bombice za WC šolju. Kako pripremiti:

Na 1 deo limuntusa potrebno je 2,5 dela sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja. U ovom primeru bombice su napravljene od 100 gr limuntusa, 250 gr sode bikarbone i 50 kapi eteričnog ulja narandže. Kao rezultat sam dobila 20 bombica. Provedeno vreme – 20 minuta.

U dubokoj činiji promešajte sodu i limuntus. U smesu dodajte eterično ulje i ponovo dobro promešajte. U smesu možete dodati i neku boju u prahu (koristila sam plavu, prehrambenu), a možete ostaviti i bezbojne.

U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuvanu hladnu ili filtriranu vodu.

Sada dolazi ključni momenat. Poprskati smesu iz raspršivača i promešati. Ne vlažiti previše! Samo malo. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smesa „prokuva“ i od bombica neće biti ništa.
Potrebno je prskati i mešati smesu desetak puta. Ne treba da bude suviše mokra, tek malo navlažena.
U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) preručite pripremljenu smesu
Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače ispresujete smesu u kalupima, bombice će se duže vreme rastvarati u vodi, u suprotnom će se brže rastvarati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smesa mogla još malo da raste (ovo govorim iz svog iskustva).

Ne morate koristiti silikonske kalupe, možete staviti rukavice i praviti loptice.
Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata.

Čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli.

Mislim da vam je jasan način korišćenja. Jednostavno bacite šušteću bombicu u WC šolju. Za vreme „ključanja“, bombica osvežava i dezodoriše vazduh u toaletu. Rezultat: čista WC šolja i mirišljava prostorija.

Bombice možete poređati u kupatilu, veoma lepo mirišu (10-15 dana), a kada izgube svoj miris, samo ih ubacite u WC šolju.

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...