utorak, 24. travnja 2018.

BUDITE OPREZNI: AKO VIDITE SMRDIBUBU U KUĆI, EVO ŠTA TO ZNAČI!Smrdibube su biljni paraziti koji se hrane biljnim sokovima voća, povrća, baštenskog i ukrasnog bilja, zbog čega ih uzgajivači smatraju štetočinama.

Možda se primijetili da ih u zadnje vrijeme i ove godine ima mnogo više nego prije. One ulaze u stanove i kancelarije i šire neprijatan miris.

Smrdibube, inače, pripadaju redu stenica, ali nisu krvopije i vas neće napasti, a hrane se sokovima drveća, voćem i drugim insektima. Ispuštaju sekret izuzetno neprijatnog mirisa, koji kod većine ljudi izaziva nagon za povraćanjem.

Ne postoji određeno hemijsko sredstvo koje bi vam pomoglo da ih se riješite na duže staze, a pitanje je da li ćete to i htjeti kada čujete šta narodna vjerovanja kažu o njima, a kažu da smrdibubu nikako ne treba tjerati iz kuće, jer ona donosi novac. Ako je izbacite, izbacujete i pare.

Da li će vam ovo pomoći da se lakše nosite sa najezdom ovih dosadnih insekata?

Izvor: zena

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...