četvrtak, 26. travnja 2018.

NOVA ZARAZA SVE UČESTALIJA: Opasnija po žene od HIV-a!!!NOVA ZARAZA SVE UČESTALIJA: Opasnija po žene od HIV-a!!!
HPV je uglavnom bolest koja se prenosi spolnim odnosom, a pogađa i muškarce i žene. Medicinski stručnjaci tvrde da je ovaj virus odgovoran za cervikalni rak, rak penisa, anusa i usta. Samo pričitajte članak ispod i saznajte kako da se zaštitite. Morate znati kako da je spriječite, morate znati simptome i morate znati šta treba da uradite ako je dobijete. Prvo, trebate znati da HPV je ustvari grupa virusa koji mogu pogoditi ljudsku kožu i da postoji 100 različitih vrsta ovog virusa. Oko 40 HPV tipova virusa je poznato kao genitalni HPV zato što pogađaju područje oko genitalija.

Preko 80 % muškaraca i žena će biti zaraženo sa bar jednim tipom HPV virusa u nekom trenutku. Genitalni HPV tip može biti visoko rizičan koji može uzrokovati cervikalni rak, ili nisko rizični tip koji može uzrokovati bradavice na genitalijama. HPV se lako prenosi direktno preko kože ili u dodiru sa kožom. Svako ko ima bilo kakvu seksualnu aktivnost koja uključuje genitalni kontakt može dobiti HPV genitalija. Nekoliko činjenica o HPV – u koje biste trebali znati kako bi ste ostali zdravi:

– Kao što smo već rekli, HPV se lako prenosi direktno preko kože, penetracija nije neophodna.
– Nećete znati da ga imate, zato što infekcija HPV – om obično ne pokazuje nikakve znakove ni simptome. Većina ljudi se može zaraziti HPV – om i prebroditi ga a da nisu ni znali da ga imaju.
– Pa, većina tipova HPV – a neće naštetiti vašem zdravlju, ali trebate znati da tzv. visoko rizični tip može promijeniti strukturu ćelija cervika i preći u rak cervika-.
– Prema posljednjim podacima, žene koje su zaražene sa visoko rizičnim HPV virusom imaju veće šanse da razviju cervikalni rak u sljedećih 1 do 20 godina. – Za žene preko 30 godina predlaže se da urade papa test.
– Također trebate znati da infekcije kod žena starijih od 30 godina se teže liječi prirodnim putem. Zato bi one trebale posjetiti ginekologa i dobiti odgovarajući tretman.
– Muški kondomi smanjuju rizik od kontakta. A ženski kondomi pokrivaju više od muških kondoma. Kako god, oni samo smanjuju rizik od kontakta. Nijedan od ova dva tipa kndoma ne eliminiraju potpuno rizik od infekcije. – Prema posljednjim podacima, gotovo 30 % oralnih rakova je povezano sa HPV – om. Najbolji način da se zaštitite od ove infekcije jeste da se redovno testirate. Ali se prvo konsultujte sa doktorom, zato što virus stvarno može biti opasan.Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...