petak, 27. travnja 2018.

Što stalno gledanje u ekran čini vašem mozgu?Ako ste jedni od onih koji za život zarađuju sjedeći u uredu ispred ekrana, najnovija studija mogla bi vas neugodno iznenaditi. 

Iako je već i javna tajna da svakodnevno višesatno sjedenje pred ekranom nije dobro za zdravlje, istraživanje koje je objavio  pokazalo je kako utječe na debljinu sljepoočnog moždanog režnja koji je odgovoran za memoriju.

PROČITAJTE:


Naime, u istraživanju koje je provedeno nad 35 ljudi u dobi od 45 do 65 godina, kod osoba koje su provele više sati pred ekranom tjedan prije istraživanja, primijećena je tanja struktura režnja.

Iako znanstvenici nisu mogli potvrditi da je upravo to razlog tanje strukture, u zaključku su naveli kako neaktivni način života može dovesti do demencije i kognitivnog pada u kasnijoj dobi, a sve to zato što je neaktivnost već povezana s bolestima srca, dijabetesom i rakom debelog crijeva.

Znanstvenici zato poručuju da bi se trebali što više aktivirati ako želite smanjiti šansu od gore navedenih bolesti te navode kako je aktivnost najbolji preventivni lijek za , piše .

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...