utorak, 24. travnja 2018.

NOVA PRAVILA NA GINEKOLOGIJI: Nema više pregleda za TRUDNICE koje su trudne manje od…Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Sarajevu ubuduće će se primati samo trudnice koje su napunile 36 sedmica i tri dana trudnoće. To je najnovija odluka menadžmenta KCUS-a koja se počela primjenjivati ovih dana.

smiju-li-trudnice-letjeti
Posljednjih nekoliko dana ljekari na Klinici za ginekologiju i akušerstvo prinuđeni su svakodnevno objašnjavati trudnicama zašto ih više ne mogu primati na preglede.

Prema novim pravilima, kako doznajemo, sve trudnice koje nisu u drugom stanju 36 sedmica i tri dana, na preglede će ići u svoje domove zdravlja i Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva u Skerlićevoj.

Pacijentice prije napunjenih 36 sedmica trudnoće mogu zatražiti pregled na Klinici za ginekologiju i akušerstvo samo ako dođu s uputnicom ljekara iz svog doma zdravlja. No, bit će primljene na pregled tek nakon što se nadležna komisija Klinike za ginekologiju i akušerstvo očituje o uputnici.

Naravno, kada su u pitanju hitni slučajevi poput krvarenja i slično, pacijentice će biti tretirane odmah od strane ljekara na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Izvor: fokus.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...