petak, 27. travnja 2018.

OLUJA SRAVNILA HRVATSKU: U Osijeku smak sveta, voda sve nosi, drveće iščupano iz zemlje (VIDEO)
U parkovima širom Osijeka se može videti dosta polomljenih stabala. Praktično nije bilo ulice koja nije pretrpela neku štetu. Iz korena su iščupane breze, borovi, platani, a 15-20 visokih topola na Pampasu je prepolovljeno, dok su na brojne automobile pale grane…

U Osijeku drugi dan zaredom tutnji strašno nevreme koje je napravilo veliku materijalnu štetu. Jak vetar odneo je krov sa zgrade Pedijatrije KBC, a u Antunovačkoj ulici u Tenji se srušilo stablo na porodičnu kuću i prepolovilo krov.

Velika količina vode prodrla je u sobe gde su ležali pacijenti, pa su nekoliko njih morali da bude premeste u druge prostorije.

– Šteta će biti milionske razmere. Doživeli smo pravu materijalnu katastrofu i sada nam je, uz zdravlje i brigu o pacijentima, vrlo bitno da sklonimo i zaštitimo skupu medicinsku opremu – rekao je dokto Vlatko Kopić, v.d. zamenik bolnice.

U parkovima širom Osijeka se može videti dosta polomljenih stabala. Praktično nije bilo ulice koja nije pretrpela neku štetu. Iz korena su iščupane breze, borovi, platani, a 15-20 visokih topola na Pampasu je prepolovljeno, dok su na brojne automobile pale grane.

Kod Tvrđe su grane polomile električne vodove zbog čega je prekinut i tramvajski promet, a Ulica cara Hadrijana bila je zatvorena i za promet. Na nekim raskrsnicama vetar je srušio i semafore, brojne ulice i podrumi bili su poplavljeni…

Vatrogasci su imali više od stotinu različitih intervencija, a očekuje se da će taj broj biti i znatno veći.

– Grad Osijek izgleda kao da je bombardovan – rekao je Boris Banjan iz vatrogasne službe.

Ništa bolje nije bilo niti u obližnjem Čepinu, koje je takođe zahvatilo veliko nevreme praćeno jakom kišom, pa je deo mesta ostao i bez struje. Velika šteta zabeležena je i na usevima, na oranicama i vrtovima. U prigradskom naselju Višnjevac poplavljeni su podrumi brojnih kuća.

Telegraf.rs

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...