ponedjeljak, 30. travnja 2018.

Video koji je pregledan 18 MILIONA PUTA: PRETUŽNA sudbina SIROČETA, koji se sam BORI DA PREŽIVIPriča o sedmogodišnjem siročetu iz Kine koji radi kao kurir je izazvala velike polemike u svijetu, i podstakla priču o dječjem siromaštvu u toj zemlji.

Video dječaka koji je na društvenim mrežama nazvan Mali Li se pojavio na sajtu Pear Video. Li raznosi pakete na istoku Kine, u gradu Kuingdao. Video o njemu je pregledan 18 miliona puta.

Dječak je ostao sam pošto mu je otac preminuo, a majka se preudala i izgubila svaki kontakt sa njim. Tada je imao tri godine.

Od tada mali Li živi sa očevim prijateljem koji radi kao kurir, pa je dječaka počeo da vodi sa sobom na posao. Sada Li sam raznosi pakete.

Iako je priča o njemu izazvala jake reakcije u cijelom svijetu, iza svega se krije još širi problem dječjeg siromaštva u Kini.

Iako su tamošnji zvaničnici najavili da do 2020. u Kini neće više biti siromašnih, korisnici društvenih mreža, ali i ekonomisti taj plan nazivaju –daleka i neizvjesna budućnost.

Postavlja se i pitanje kako su socijalne službe zakazale, kako je moguće da dječakova majka nije odgovarala pred zakonom, kao i zašto dijete u sedmoj godini radi?

Poslije velikih polemika, lokalne vlasti su potvrdile da će se pobrinuti za malog Lija i njegovog staratelja.

U Kini su inače sve češći slučajevi ostavljene djece koja žive na rubu egzistencije.

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...