četvrtak, 8. ožujka 2018.
Ovo je razlog zbog kojeg se pacijentima u bolnici daje želatin. Kada budete znali ješćete ga i vi svakodnevno…
Pored toga što se koristi u desertima, želatin se daje pacijentima u sanatorijumu iako mali broj ljudi zna zašto. Želatin je lako svarljiva hrana koja je idealna za osobe koje pate od problema sa varenjem i ima dobar efekat na celo telo. Ovo su primarna dobra svojstva želatina:
Hidrira vašu građu
Želatin je bogat amino kiselinama, naročito glicinom koji ima antiupalno dejstvo i može oporaviti tkivo.
Održava mišićno tkivo
Visok sadržaj proteina u želatinu je prvoklasni stimulans za mišićne grupe. Amino kiseline koje sadrži, uključujući i glicin i arginin, takođe pomažu oporavljanju mišićnog tkiva.
Omogućava sagorevanje masti
Želatin može pospešiti vaš metabolizam i sagoreti nakupljene masti u organizmu.
Čisti creva radi lakše probave
Želatin je odličan za ljude koji imaju problema sa probavom jer je poboljšava.
Pospešuje imunitet
Želatin je odlična namirnica koju možete pružiti pacijentima u bolnici, kao i sportistima. On omogućava da se oporavite nakon povrede i ubrzava oporavak, pošto jača tetive i zglobove.
Sjajan za nokte, pore, kožu i kosu
Kako sadrži dosta kolagena, želatin ima neverovatan efekat na kožu, kosu, nokte, pore, zglobove i tetive.
Kao što se da primetiti, želatin je odličan za građu i zdravlje i ima snažna isceljujuća i rekonstruktivna dejstva, te je zbog toga redovno deo programa za mršavljenje profesionalnih trkača i sportista. Svaruje se bez poteškoća i idealan je za hospitalizovane pacijente kojima nije dozvoljeno konzumiranje namirnica koje mogu naškoditi njihovoj probavi.
Potrebni će vam biti sledeći sastojci:
Šolja soka od narandže (sveže ceđenog)
Šolja soka od grožđa ili jagode
3 kašike nezaslađenog želatina
Šolja zelenog čaja
Med ili stevija
Uputstva:
Prvo skuvajte zeleni čaj i dodajte mu malo meda ili stevije.
Nakon toga ubacite želatin i mešajte dok se ne rastvori.
Skinite mešavinu sa vatre i ostavite da se ohladi.
Zatim dodajte sok od pomorandže i sok od grožđa i dobro promešajte.
Prelijte tečnost u drugu posudu i stavite u frižider na minimum tri sata.
Webtribune.rs
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…
Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...
-
Punila sam 40-u godinu. Bila sam pomalo nervozna i besna. Svodila sam račune sa samom sobom i krajnji rezultat mi se uopšte nije sv...
-
Visok krvni pritisak je čest problem,a uzrokuje nesanicu, glavobolju, loše raspoloženje. Ipak, visok krvni pritisak nije bezazlen jer može p...
-
Setajuci parkom prosle zime , ugledao sam prizor kakav nisam ocekivao , i koji mi je izmenio zivot u neslucenim razmerama … Dok sam ...
Nema komentara:
Objavi komentar