srijeda, 7. ožujka 2018.

HLJEB ZA 15 MINUTA: Od ovog momenta kupovni hljeb postaje prošlost



Ništa bolje od finog i ukusnog domaćeg hljeba, nijedan kupovni to ne može zamijeniti. Donosimo vam recept za domaći hljeb.



Sastojci

250 gr integralnog brašna
250 gr beijlog brašna
1 prašak za pecivo (10 gr)
1 kašika meda
2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
300 ml mlake vode
Priprema

Zagrijte rernu na 250 stepeni.

Pomiješajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Varjačom dobro promiješajte da se sjedini. Podijelite na 2 dijela.

Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite tijesto i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta. Dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.

Prijatno!

(moj-izbor.info)

Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...