srijeda, 7. ožujka 2018.

DOMAĆE HURMAŠICE





« KUĆA VAM ‘MIRIŠE’ NA CIGARETE? Oslobodite se neprijatne arome duvana pomoću ovih TRIKOVA!SVE PALO ZA TREN: Mislila je da ima dobar brak, a onda je dobila pismo od svekrve! »
DOMAĆE HURMAŠICE
  By admin | March 1, 2018 | Recepti


181
SHARES
Share
Tweet


Sastojci:
Tijesto:
2 jaja
2 šoljice šećera
2 šoljice ulja



brašna po potrebi
pola praška za pecivo

Zaljev:
9 šoljica šećera
11 šoljica vode

PRIPREMA:
Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od tijesta oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz ribež (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suhu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.

Za to vrijeme napraviti zaljev tako što se šećer zalije vodom i promješa dobro kašikom da se šećer istopi. Dodati sok od jednog limuna. Pečene hurmašice zaliti hladnom (nekuhanom) zaljevom i poklopiti da se hurmašice ohlade i upiju zaljev Podijelite s nama kako ih vi pravite?

http://loknica.com


Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...