utorak, 13. ožujka 2018.

Nova pravila zabrinula građane: Ako vozite ovakvo auto, morate ga registrovati dva puta godišnje



Opet nam dolaze neka nova pravila što se tiče registracije auta.  Novo pravila jeste da ćete auto registrovati dva puta godišnje.

To je u slučaju da vam je auto starije od 15 godina, ukoliko se naravno prihvati izmjena u zakonu. Zbog sigurnosti će se tehnički pregled vršiti dva puta godišnje.

Inače, mnogi ne paze toliko na ispravnost vozila, što ugrožava sigurnost. U Srbiji se cijene za tehnički pregled vozila B kategorije kreće do 2.400 dinara sa najnižom cijenom 800 dinara.

Prema statistici, neispravnost vozila u saobraćajnim nesrećama sa 2.5 posto učestvuje, ali to ne pokazuje tehničku ispravnost automobila u Srbiji – izjavio je Nebojša Arsov, načelnik Uprave saobraćajne policije.

Svakako da trebate paziti na svoje vozilo i da li ispunjava određene uslove. Također, obratite pažnju na to kako vozite. Pratite propise, nemojte voziti u alkoholiziranom stanju, vozite propisanom brzinom.

Ne telefonirajte, ne pretičite. Mislite o sigurnosti drugih, ako već ne mislite na svoju. Nemojte druge životno ugroziti.


Nema komentara:

Objavi komentar

I SAMO SAM CUO BLAGO STENJANJE…

Jedan dan se dogovorilo drustvo da pijemo, skupila se ekipa i vece je pocelo… ali da skratim, na kraju ostadosmo samo dve drugarice ...